Kuni 2020 presidendi vastuvõtuni Viljandis, mida ma Kroonikale tarbeks üles võtsin, läks mul väga hästi ehk oli väga palju pildistamisi. Isegi Soome Iltalehtile tegin pilti ja sai ka jätkatud videote tegemist ja siis ta tuli… Teate küll kes – onu Covid. Märtsikuu oli raske st kõik plaanilised pildistamised lükkusid määramata ajaks edasi, üritusi ei toimunud, kõik olid hirmul ja teadmatuses, nii ka mina. Mõtlesin isegi sellele, et olin teinud just ca 8000 eurise investeeringu uude fototehnikasse ja nüüd siis nii… aga õnneks hakkas peagi kõik taastuma.

Juuni-juuli-august oli juba niipalju pildistamisi (vahel 2-3 päevas) Ekspress Meediale (Delfi, EPL, Kroonika, Maaleht jne) tehtud, et kurtsin vaba aja puudumise üle ning oma armsasse maakohta jõudsin ainult selleks, et seal muru niita ja tagasi Tartu sõita. Klientide nimekirja lisandus nii mõnigi PR-ettevõte, koostöö jätkus nii Äripäeva kui Õhtulehega ja isegi ühte pulma jõudsin pildistama.

Septembris hakkas viiruselaine jälle tõusma, üritusi taas vähem aga mingi aeg ühiskond kohanes ja järsku tekkis vajadus videoülekannete järele ja koostöös sõber Priiduga (www.video5.ee) sai päris palju ülekandeid tehtud. Õnneks oskan ma ka muid erinevaid töid teha ja aasta kokkuvõtteks võib öelda, et oli väga töine aasta – töisem, kui oleks tahtnud 🙂

Ei saa öelda, et onu Covid oleks üdini negatiivne. Tundub, et tema panus maaelu edendamisse on suurem, kui riigipoolsed viimaste aastate toetusmeetmed. Nii mõnigi avastas omale maal elamise ja kaugtöö tegemise võimalused, nii mõnigi perekond, kes siiani kurtsid linnakorteri väiksuse üle, ostsid suurema korteri asemel hoopis väiksema maakodu ja on seda paremaks kõpitsemas. Samuti sundis onu Covid meid inimeseks olemise põhiväärtuste üle mõtisklema, mis meil muidu kiirelt arenevas majandusmaailmas elades ununema kipub.

2021

Tahtsin siia ka mõned illustreerivad pildid (neid on palju) panna aga kuna kirjutan seda postitust juuli keskel 2021, siis muigan, et võrreldes 2020 aasta juuni-juuli-(ilmselt ka august) on sel aastal veel rohkem ja ainult, ainult foto- ja videotöid. Näiteks Juunis oli mul esimene vaba päev 25-dal. Juulis pole veel puhkepäeva olnud ja täna (15.07.21) hakkas WRC Rally Estonia, eile sain oma meedia akrediteeringu kätte – on rohkem kui kindel, et nädala lõpuni on väga põnev ja töine ning ka sigapalav! 🙂

Aasta alguses sai järjest suureva nõudluse tõttu ka omale lõpuks droon ostetud ja otseülekanneteks vajalikud seadmed ja muu kola ning oi kui palju seda kõike on ka vaja läinud!